Vereniging Rijksinspectie van het Onderwijs

Vakmanschap met Oog voor het Kind

Beroepsstandaarden

Werken bij de Inspectie van het Onderwijs is een mooie uitdaging, die ertoe doet want wij kunnen het verschil maken voor de leerlingen en studenten. Daarbij maakt het niet uit welke functie je hebt. De bijdrage van een medewerker toezicht of analist is minstens zo belangrijk als het uitvoeren van het onderzoek op een school. Daarbij is voor ons allemaal de vraag belangrijk hoe je je werk zo effectief en efficiënt mogelijk kunt doen. Voor ons als VRO is dit zelfs de centrale vraag en met onze door de IGO onderschreven beroepsstandaarden hebben we daarop in 2017 een passend antwoord gegeven. Tijden veranderen en wij veranderen mee. Een enquête in 2020 door de Stichting Beroepseer was dan ook een goede aanvulling. En nu we weer drie jaar verder zijn wordt het tijd voor een volgende stap. Deze gaan we graag samen met alle leden van de VRO zetten.
Dit schema laat de opbouw zien, die als basis diende voor de beroepsstandaarden, zoals we die in 2017 samen met meer dan 100 collega's en de IGO hebben ontwikkeld. De uitwerking vind je hier:

Beroepsstandaarden IvhO 2017
beroepsstandaard.pdf (317.1KB)
Beroepsstandaarden IvhO 2017
beroepsstandaard.pdf (317.1KB)
We nodigen je van harte uit om deze te downloaden en te lezen, wat een mooie reflectie zal zijn op hoe je je werk nu doet, wat daarbij goed gaat en wat nog beter kan. 

Enquête Stichting Beroepseer 

In 2020 heeft de Stichting Beroepseer een enquête gehouden, die het belang onderstreept van goede afspraken over je beroep. Onze beroepsstandaarden zijn met andere woorden waardevol en zeker als we hierover met elkaar het gesprek aan (blijven) gaan. Dit staat daarom hoog op onze agenda en we hopen dat jij ook met je collega's het gesprek aan blijft gaan over hoe je ons beroep het beste kunt invullen. Als je daar ideeën over hebt, laat het ons weten.

Stichting Beroepseer
Enquête met conclusie: Versterken ambtelijk vakmanschap cruciaal voor geloofwaardigheid overheid
beroepseer.pdf (121.35KB)
Stichting Beroepseer
Enquête met conclusie: Versterken ambtelijk vakmanschap cruciaal voor geloofwaardigheid overheid
beroepseer.pdf (121.35KB)